L'univers màgic de Paula Bonet



Avui fa poc més d'un any que des de la finestra del metro vaig veure una de les seves il·lustracions. Era el cartell de l'obra de teatre "T'estimo, ets perfecte, ja et canviaré", que estrenaven al Poliorama. Des d'aquell dia que no he deixat de seguir la seva obra. Es tracta de la Paula Bonet (Vila real, 1980), i suposo que ja la coneixeu, perquè és fantàstica i, afortunadament, està rebent el reconeixement que es mereix. Portades de discos, il•lustracions de llibres, cartells publicitaris, portades de revistes... Les precioses il•lustracions que acostumen a ocupar làmines i murals han fet el salt a tot tipus de suports, estenent-se per tot arreu. Una mostra del seu èxit? El curiós fenòmen del cartell que va crear per a la promoció del Festival La Cabina. Se'n van penjar més de 3.000, però van desaparèixer molt abans del dia de l'estrena. La pròpia Paula va haver de demanar, través de Facebook, als seus seguidors que no se'ls enduessin, encara.

Les seves il·lustracions personals i perfectament reconeixibles destaquen per l'elaborat treball de les línies i l'omnipresent toc de color vermell. La majoria acostumen a ser retrats femenins, pels quals sovint ella és la seva pròpia musa, però també són formidables els seus murals. Personalment, m'encanten els que fan referència a les pel·lícules de Wes Anderson







Aquesta setmana ha presentat el seu darrer llibre "Que hacer cuando en la pantalla aparece The End", un recull de records i experiències pròpies, presentat en forma de petits relats que van acompanyats de les seves encantadores il·lustracions. Aquest és el primer llibre que escriu i il·lustra, però les seves imatges n'han acompanyat molts d'altres. 



Si no n'heu tingut prou amb aquest tastet, us recomano que visiteu la seva pàgina web i que veieu aquest vídeo sobre el procés de creació d'un mural a l'Hotel Alberta de Barcelona. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post nuevo Post antiguo Home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...